Довгий час я вважала, що зварити смачний бульйон дуже складно. Мої експерименти як правило закінчувалися каламутну рідину з непевним смаком, а яловичина виходило жорстким. Через такі невдачі я користувалася швидкими розчинними супами, хоча дуже хотіла про справжню золотавий кришталевий бульйон, яку можна було скуштувати в гарних закладах.
Все змінилося, одного разу я натрапила в інтернеті на сайт
https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Ресурс вражав різноманіттям рецептів! Вивчаючи публікації, я побачила потрібний — «Бульйон яловичий з овочевими галушками». Щоправда я відмовилася від експериментів із галушками, сам рецепт бульйону став для мене відкриттям.
Дію я за таким алгоритмом:
1. Як було зазначено з [я взяла яловичину на кістці — найкраще для цього підходить гомілка. Воду використовувала виключно холодну, повністю зануривши продукт.
2. Поставила каструлю на сильний вогонь на максимальному вогні. На цьому етапі критично важливо — зняла весь шум, що з'явився на поверхні. Колись я нехтувала цією процедурою, і страва не мала прозорості.
3. Зробила нагрівання ледь помітним, так, щоб поверхня лише зрідка хвилювалася. Вкинула головку цибулі, моркву, лаврушку, духмяний перець і сіль. І залишила все це нудитися близько трьох годин, накривши каструлю.
4. Відокремила рідину від залишків овочів та кісток. Він виявився кришталево чистим, з насиченим янтарним забарвленням і таким насиченим ароматом, що в домі запахло справжнім домашнім затишком.
З того часу я часто повертаюся до цього рецепту. Це ідеальна основа для моїх улюблених супів, чи просто самостійною стравою, яку я збагачую свіжою зеленню та хрусткими грінками. І кожного разу, коли кушту з готового бульйону, я згадую портал, завдяки якому я пізнала магію справжнього кухарського мистецтва.